Vajersågning

Kapning av stora konstruktioner

Vajersågning används vid kapning av stora delar av en konstruktion, där det inte går att borra eller såga av partierna med klinga. Det är en fantastiskt flexibel metod som även kan användas vid trånga utrymmen där det annars är svårt att komma åt. Sågning med vajer passar bra för att ta bort till exempel stora sektioner med armerad betong som till exempel:

  • väggpelare
  • fundament
  • brosektioner

Med hjälp av våra vajersågar i olika storlek kan vi hjälpa dig att såga och kapa såväl stora som små partier.

Effektivt & användbart

Mångsidig metod med hög precision


Vajersågning innebär i princip inga begränsningar när det kommer till tjockleken på material eller byggnadens konstruktion. Att såga med vajer är användbart för alla former av hål, oavsett om det är runda eller rektangulära snitt.

Vi levererar hög kvalitet hela vägen

Vår erfarna personal hjälper dig med hela sågnings- och rivningsarbetet – från montering av vajer till bortforsling av material. Hanteringen av alla borttagna partier tar vi hand om, oavsett material och oavsett omfattning.

Många fördelar och stor flexibilitet

Vi har erfarenhet av att använda vajersågning för olika syften och under olika förutsättningar, där det har rört sig om att ta bort hela partier eller ursparning i större block. Det är en effektiv metod som är:

  • relativt tyst
  • nästintill vibrationsfri
  • användbar vid sågning av de flesta konstruktioner och tjocklekar

Minskad stopptid inom industrin

Vajersågning är användbart inom industrin, där verksamheten är beroende av ett så effektivt och snabbt arbete som möjligt.  Eftersom ett fundament går att sågas av med maskinen ståendes på själva fundamentet, kan man ta bort fundamentet vid ett senare tillfälle. Det är användbart som förberedelse inför ett driftstopp, då det är viktigt att kapningen går så effektivt och snabbt som möjligt.

Stark vajer kapar tjocka block

Vid stora betongbyggen som betongbroar eller kraftstationer är det ofta tjocka material som på grund av slitage eller ombyggnation måste tas bort. När betongbitarna kommer upp mot 5–10 meter i bredd räcker inte borrning eller sågning med klinga. Då är vajersågning det enda alternativet. Det finns i princip ingen betongkonstruktion som är för stor för att kunna skäras av med hjälp av vajersågning.

Vajern är flätad och försedd med skärande diamanter. Vajern dras runt den bit som ska kapas och dras åt med hjälp av hydraulisk kraft. Vajern vrids runt den del som ska kapas och med hjälp av hydraulisk kraft sågas delen itu.

Rulla till toppen