Bilning av kantbalk på Skasåsbron

Skasåsbron

Renovering av kantbalk på Skasåsbron

Skasåsbron är Värmlands längsta bro som sträcker sig 610meter långt över Glafsfjorden, vårt arbete var att bila bort befintlig kantbalk. Som hjälpmedel hade vi en bilningsrobot (Brokk 160) och kranbil med en balja under kantbalk för att fånga upp betongmassorna efter oss.

Projektperiod

  • April-September 2019

Våra arbetsuppgifter var följande:

  • Såga asfalt samt rivning asfalt med grävmaskin.
  • Kärnborrning för gjutkonsoler.
  • Rivning vägräcke.
  • Bilning kantbalk samt masshantering med balja och kranbil.

Arbetet utfördes i 3st etapper där vi började med att såga och riva asfalt 220meter för att sedan gå tillbaka och riva räcke samt bila kantbalk och borra för gjutkonsoler. Sedan upprepades proceduren i två etapper till.

Efter oss kom BVA-Group och vattenbilade in en bit i brobanan för att få tag i de befintliga armeringsjärnen inför gjutning som Veidekke utförde.

Beslutet att investera i en kranbil visade sig var rätt val!

Vi nu har 2st kranbilar som har fullt upp med lyft i olika slag och transporter. Tänk vilka möjligheter det är när man har full tillgång till maskiner och utrustning som dessa!

Nu kan vi enkelt och smidigt ta med oss brokken och ett elverk på flaket och dra iväg till en bro (stor som liten). Med en etablering kan vi sköta bilning, masshantering med balja under kantbalk och sedan tippa massorna på anvisad plats utan extra kostnader för transporter och extra maskiner m.m

Reportage NWT

https://www.nwt.se/2019/03/19/skasasbron-ska-repareras-till-i-december/

 

 

Rulla till toppen